Warzywa mieszane duszone z rybą

50 dag kartofli, 25 dag fasolki szparagowej, 20 dag selera, 20 dag pomidorów, 2 cebule, 5 dag tłuszczu, 50 dag filetów z dorsza, 1 łyżka siekanej natki pietruszki, 1 szklanka wody sól, pieprz i kwasek cytrynowy do smaku Warzywa oczyścić, pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Filety pokroić na kawałki, skropić kwaskiem cytrynowym, oprószyć pieprzem. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, przysmażyć na nim pokrojoną w plasterki cebulę, a gdy zacznie się rumienić, wyłożyć na nią pokrojoną fasolkę, starte na tarce do jarzyn selery, na to rybę, a następnie pokrojone w plasterki kartofle i w ćwiartki pomidory. Posolić, wiać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu ppcw. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Powiązane posty