Pieczeń barania z suszonymi grzybami

70 dag baraniny bez kości z udźca, 2 cebule, 4-5 suszonych grzybów, 2-3 łyżki śmietany, 1 łyżeczka mąki, 4 dag tłuszczu, 1 płaska łyżka przyprawy „Jarzynka” .sól i pieprz do smaku

Mięso dobrze pobić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i zrumienić razem z mięsem. Posypać mięso przyprawą, włożyć umyte grzyby, wlać 1 szklankę wody i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 35 minut od momentu ppcw. Po otwarciu szybkowaru wyjąć mięso i grzyby, sos zmiksować i połączyć ze zmieszaną z mąką śmietaną, zagotować. Mięso pokroić w plastry, grzyby w paseczki, polać sosem.

Powiązane posty