Papryka nadziewana z ryżem

4 duże papryki, 30 dag mielonego mięsa lub płucek czy serc, 1 jajo, 1 łyż-, ka tartej bułki, 1 cebula, sól, mielona papryka, pieprz i tymianek do smaku 1 szklanka ryżu, 3 dag tłuszczu, sól do smaku

Mielone mięso, jajo, tartą bułkę, posiekaną cebulę i przyprawy wymieszać i napełniać tym nadzieniem przecięte wzdłuż i pozbawione gniazd nasiennych papryki. Ułożyć je w szybkowarze przecięciem do góry, wlać 1 szklankę wody. Do wkładki nie perforowanej wsypać ryż, włożyć tłuszcz, posolić. Wlać 2,5 szklanki wody i wstawić do szybkowaru ponad papryki. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu ppcw. Podawać paprykę z ryżem polaną sosem pomidorowym.

Powiązane posty