Nadzienie z bryndzy

25 dag bryndzy, 2 jaja, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku (kto lubi- – ostrej), 2 łyżki posiekanego koperku, 25 dag pomidorów, sól do smaku Bryndzę wymieszać z papryką, koprem, surowymi jajami i solą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Plastrami pomidorów przykryć nadziane, postawione w szybkowarze kabaczki, resztę plastrów zsunąć na dno szybkowaru, dodać zachowany miąższ. Zamknąć szybkowar, dusić.

Nadzienie z gotowanego ryżu i jaj: 2,5 szklanki gotowanego ryżu, 2 cebule, 3 jaja, 5 dag tłuszczu do przysmażenia cebuli, 25 dag pomidorów, 1 łyżeczka cukru, 5 dag żółtego tartego sera-, 2 łyżki siekanej zieleniny sól do smaku

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Cebulę oczyścić, posiekać i zrumienić na tłuszczu. 2 jaja ugotować na twardo i posiekać. Ryż wymieszać z cebulą, posiekanym miąższem wydrążonym z kabaczków, jajami na twardo i jajem surowym, z zieleniną i solą. Nadziać kabaczki, ustawić w szybkowarze, włożyć pokrojone pomidory, cukier i tłuszcz, posypać tartym serem i dusić. 

Nadzienie z gotowanego ryżu i pieczarek: 2,5 szklanki gotowanego ryżu, 20 dag pieczarek, 1 cebula, 2 jaja, 2 łyżki tartej bułki, 5 dag żółtego sera tartego, 1 łyżka siekanej natki pietruszki pieprz i sól do smaku

Oczyszczone pieczarki i cebulę posiekać. Ryż wymieszać z pieczarkami, cebulą, tartą bułką, rozmąconymi jajami, solą i pieprzem. Napełnione nadzieniem kabaczki ustawić w szybkowarze, na dno włożyć posiekany miąższ wydrążony z kabaczków.

Nadzienie z mięsa: 30 dag mielonego mięsa, 1 czerstwa kajzerka (5 dag), 1 cebula, 1 jajo, 2 szklanki sosu pomidorowego, 1 łyżka natki pietruszki, sól i pieprz do smaku, 4 dag tłuszczu

Cebulę zrumienić na tłuszczu, wymieszać z mięsem wraz z namoczoną bułką, solą i pieprzem. Nadziać tym farszem kabaczki, ustawić w szybkowarze i dusić. Przed podaniem polać sosem pomidorowym i posypać siekaną natką pietruszki.

Powiązane posty