Gołąbki z kapusty włoskiej

Nadzienie z mięsa i ryżu: Pokrojoną cebulę przysmażyć na smalcu, a gdy zrobi się przezroczysta, wsypać ryż i smażyć razem, aż stanie się szklisty. Dodać wodę, pogotować aż wsiąknie. Wymieszać ze zmielonym mięsem, solą i pieprzem. Dalej postępować jak przy gołąbkach z kapusty cukrowej, z tym że kapustę włoską obgotowywać krócej, by liście nie stały się kruche, a w szybkowarze gołąbki dusić 10 minut od momentu ppcw.

Nadzienie z kaszy i grzybów: Gołąbki przygotować jak z kapusty cukrowej, z tym że kapustę włoską obgotowywać krócej, aby liście nie stały się kruche, gołąbki dusić w szybkowarze 10 minut od momentu ppcw.

Nadzienie z ryby i ryżu: Proporcje i przygotowanie jak w nadzieniu z mięsa i ryżu, z tym że zamiast mięsa bierze się rybę świeżą lub wędzoną oczyszczoną ze skóry i z ości.

Powiązane posty