Baranina duszona ze śliwkami

70 dag baraniny z kością, 2 cebule, 20 dag suszonych śliwek, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka mąki, 4 dag tłuszczu, 0,5 łyżeczki mielonej papryki sól namon do smaku

Oddzielić mięso od kości i pokroić w dość grubą kostka posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu” Dodać oczyszczone i drobno pokrojone cebulę i czosnek. P°” pieprzyć, posypać cynamonem, dodać paprykę, po czym z° ° wodą z moczenia śliwek i ogrzewać 15 minut od momentu PPC ,: Po tym czasie szybkowar otworzyć’ i dodać wymoczone. pozbawione pestek. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewa jeszcze 10 minut od momentu ppcw. Najlepiej smakuje z gotowanym na sypko ryżem. 

Mostek barani, 1 łyżka śmietany, 3 dag masła, 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Farsz: 1,5 szklanki ugotowanego na sypko ryżu, 20 dag wątróbki, 2 cebule, 1 jajo, 3 dag masła, 1 łyżeczka mąki, 1 gałązka bazylii, 2 gałązki natki pietruszki, kilka łyżek rosołu lub wody z przyprawą „Vegeta” (albo .podobną) pieprz i sól do smaku

Powiązane posty