Baranina duszona po gruzińsku

60 dag baraniny z kością, 40 dag kartofli (5-6 średnich sztuk), 3 średnie pomidory, 20 strąków fasolki szparagowej, 2 większe lub 3 średnie ogórki lub bakłażany, 1 spora cebula, 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku

Mięso oddzielić od kości, pokroić w poprzek włókien na kawałki (po 2-4 na osobę), oczyścić warzywa: kartofle i cebulę pokroić w talarki, strąki fasoli poprzekrawać na pół, pozbawione pestek ogórki pokroić w grubą kostkę, a pomidory na cząstki- Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać 2 szklankami wody. posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu ppcw. Przed podaniem wymieszać z natką Pietruszki.

Powiązane posty